Apple е представила своите слушалки със смесена реалност на борда на компанията

Offnews Последна промяна на 20 май 2022 в 06:38 420 0

Apple MR Headset concept

Apple работи върху слушалки със смесена реалност от доста време и в знак, че те скоро ще са готови, нов слух сочи, че компанията ги е показала на членове на борда си. Информацията идва от журналиста Марк Гърмън, който съобщава, че една от версиите на устройството е демонстрирана пред осем независими членове на борда и главния изпълнителен директор Тим Кук миналата седмица.

Твърди се още, че Apple е ускорила разработката на придружаващата операционна система realityOS, наричана вътрешно rOS. Този ход се разглежда като знак, че стройството вече е в напреднал етап на развитие.

Компанията все още не е коментирала напредъка на първите си слушалки със смесена реалност. Слуховете обаче предполагат, че тя може да направи официално съобщение в близките месеци.

Според някои източници Apple е искала да представи устройството още на WWDC 2022 следващия месец, но някои затруднения от хардуерно ниво са забавили разработката му. Говори се, че става въпрос за прегряване, което е отложило дебюта на слушалките от 2019 за 2023 година.

Очаква се Apple да предложи официален поглед към своите слушалки със смесена реалност заедно с iPhone 14 през септември, или на специално събитие в началото на 2023 година. Вторият вариант може би е по-вероятен, тъй като ще отбележи навлизането на гиганта в нова пазарна ниша.

Според слуховете устройството ще използва 4К micro-LED дисплеи с ултра висока разделителна способност, съчетани с възможности за проследяване на очите и поддръжка на жестове с ръце. Това ще позволи на потребителите лесно да го контролират при носене, а мощен собствен процесор, с производителност, еквивалентна на тази на М1, ще захранва слушалките.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !