AnTuTu блокира Realme GT за три месеца заради измама

Offnews Последна промяна на 17 март 2021 в 05:47 7028 0

realme gt 2

Бенчмарк тестовете за смартфоните са нещо, което определено спомага за рекламата и популярността им сред феновете. Стига разбира се данните да не са манипулирани.

Екипът на AnTuTu обаче, блокира Realme GT за три месеца, след като разкри измама. В китайската социална мрежа Weibo бенчмарк платформата публикува обяснението си за случая, заедно с доказателствата.

Преди обявяването на Realme GT, изпълнителният директор на компанията публикува скрийншот, показващ 770 221 точки. Този резултат е много по-висок от типичните за Snapdragon 888. Повечето устройства с този чип достигат 710 000, а референтният тест на процесора е 735 439.

Екипът на AnTuTu изчакал Realme GT да бъде пуснат в продажба и купил една бройка за тест още в деня на старта му. Закупеното устройство е 12/256 GB и това е важно, тъй като размерът на паметта влияе върху резултатите от тестовете.

Резултатите наистина са се оказали много високи – 750 000 точки, но след задълбочен анализ, екипът открил от къде идва разликата. Първият проблем бил при многоядрения тест, където е установено, че Realme GT задържа някои задачи, които трябва да се изпълняват от малките ядра на процесора, докато могат да бъдат изпълнени от големите.

Вторият проблем се оказва при UX теста и по-специално за JPG декомпресията на изображението. Екипът забелязал, че Realme GT прескача част от обработката и полученото изображение е ужасно пикселизирано и с пропуски. Тъй като декомпресираните изображения не се показват на потребителите, това не е било забелязано веднага.

Така AnTuTu блокира резултатите на Realme GT за три месеца. Ако компанията промени софтуера на телефона така, че да се държи според очакванията, забраната ще бъде свалена. Ако обаче не го направи, Realme GT ще остане блокиран за постоянно.

Екипът на AnTuTu работи върху девета версия на бенчмарка, която ще има допълнителни мерки срещу измами, а точките ще се приспадат от крайния резултат.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !