Анонс на първия смартфон на бранда Leica - Leitz Phone 1 с цена 1700 щатски долара

Offnews Последна промяна на 17 юни 2021 в 15:30 4802 0

Leica3

Компанията SoftBank анонсира първия смартфон на бранда Leica. Търговската марка Leica и преди можехме да видим върху камерите на някой смартфони, но тя се отнасяше предимно до оптиката. Новият мобилен телефон Leitz Phone 1 е първото устройство, в което брандът Leica и знаменитата червена точка се отнасят до целия смартфон.

На практика Leica Leitz Phone 1 е леко променена и усъвършенствана версия на смартфона Sharp Aquos R6, който излезе на пазара миналия месец. Телефонът е оборудван с 6,6 инчов IGZO OLED дисплей с резолюция 2730х1260 пиксела, пикова яркост 2000 кандела на квадратен метър и технология за адаптивна промяна на кадровата честота, която може да достига 240 Hz.

Смартфонът се базира на бързия чип Qualcomm Snapdragon 888, разполага със 128 GB оперативна памет, 256 GB флаш-диск и слот за MicroSD карти памет с капацитет до 1 TB. Използва се акумулаторна батерия с капацитет 5000 mAh. Устройството е защитено от вредното въздействие на праха и водата в съответствие с IP68 стандарта.

Основната камера на Leica Leitz Phone 1 включва оптичен сензор с размер един инч, резолюция 20 MP с широкоъгълна оптика с еквивалентно фокусно разстояние 19 милиметра и апертура f/1,9. За защита на основната камера от повреда в комплекта е поставена специална капачка, която се поставя върху модула с оптичните сензори. Резолюцията на предната камера е 12,6 MP.

Смартфонът Leica Leitz Phone 1 ще се продава предимно в Япония от мобилния оператор SoftBank. Продажбите стартират на 18 юни при цена около 1700 щ. долара.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !