Анонс на мощния и суперкомпактен лаптоп GPD microPC

Offnews Последна промяна на 06 март 2021 в 11:58 6152 0

gpd-micropc_01-659x500

GPD е една от малкото компании, които вече няколко години продължава да проектира и произвежда компактни лаптопи. Тя предлага и геймърски модели с вградени джойстици и с достатъчно мощна интегрирана графика, която е достатъчна за повечето съвременни игри при използване на HD rрезолюция.

Сега GPD представи компактен работен лаптоп, възможностите на който са по-добри от редица съвременни стандартни лаптопи. Устройството GPD microPC е с размер 6 инча и предлага най-разнообразни портове - три USB-A 3.1, един USB Type-C, Ethernet, HDMI 2.0, 3,5 мм гнездо за слушалки и микрофон, четец за MicroSD карти памет и дори COM порт. Всичко това е поставено в корпус с габаритни размери 153 х 113 х 23,5 мм и тегло 440 грама.

Представеното устройство не е ново, като това е неговата усъвършенствана версия. Малкият лаптоп се базира на процесора Intel Celeron N4120 с 4х ядра. Чипът не е някой от слабите процесори Atom, а по-мощен процесор, който без проблеми се справя със сърфирането в интернет и с ежедневната работа. Чипът има графично ядро, което поддържа 4К графика. Поставени са 8 GB оперативна памет и 256 GB флаш диск.

https://youtu.be/0YHhZNcOll8

GPD microPC е пълноценен лаптоп с клавиатура и тъчпад, и работи под управлението на операционната система Windows 10, а по желание на потребителя може да бъде инсталирана безплатната дистрибуция Ubuntu Mate. Засега устройството се предлага в Китай и струва 445 щ. долара.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !