Android 13 ще дава възможност за промяна в яркостта на светодиодната фотосветкавица

Offnews Последна промяна на 02 март 2022 в 17:55 613 0

Android13

В мобилната операционна система Android 13 се очаква нова полезна функция. Уеб изданието Esper Blog откри две важни допълнения към API в кода на Android 13: getTorchStrengthLevel и turnOnTorchWithStrengthLevel. Лесно можем да се досетим от имената на тези функции, че те дават възможност за промяна яркостта на светодиодната фотосветкавица в смартфоните, която често се използва като фенерче.

Новата функция ще даде възможност да се настройва нивото на яркост на фенерчето от минимума до максимума, които позволява използвания хардуер. Към днешен ден при повечето смартфони фенерчето се включва и изключва единствено с помощта на API setTorchMode, но при Android 13, яркостта на светодиодната фотосветкавица ще може да бъде регулирана детайлно.

Навярно тази функционалност няма да се появи във всички смартфони под управлението на Android 13. За нейната нормална работа е необходимо обновяването на слоя на хардуерната абстракция (Hardware Abstraction Layer, HAL) на камерата. Това е специализиран софтуер, който определя работата на интерфейса между операционната система и базовия хардуер. В предишните версии на HAL в Android Open Source Project - версии 2.7 и 3.7 няма никаква информация относно управлението яркостта на фенерчето. Но в най-новата версия 3.8, която е включена в Android 13 Developer Preview за Pixel 6 Pro, тези функционалности са вградени. По този начин производителите на различни мобилни устройства ще трябва да започнат да използват версия 3.8 ICameraDevice, за да осъществят поддръжката на API с възможност за управление яркостта на фенерчето.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !