Android 12 ще е последната голяма актуализация за скъпия Sony Xperia 1 III

Offnews Последна промяна на 19 юли 2021 в 06:28 4472 0

Sony-Xperia-1-III

Ултра скъпият Sony Xperia 1 III няма да предложи дълга софтуерна поддръжка. Това става ясно от информация на немското подразделение на компанията, получена от нидерландски магазин. Според нея телефонът ще получи само една голяма актуализация на операционната система и две години поддръжка за сигурността.

Това не предвещава нищо добро за устройството, което според много рецензенти ще се окаже трудно за продажба. Обявен през април, телефонът наскоро получи своята дата за пускане – 19 август, а високата му цена от 1299.99 долара е още по-трудна за преглъщане.

Xperia 1 III разполага с 6.5 инчов OLED екран с честота на опресняване 120 Hz, съотношение 21:9 и резолюция 1644 х 3840. Той се захранва от Snapdragon 888 с 12 GB оперативна и 256 GB вградена памет и поддържа 5G, но само под 60 GHz.

Тройната задна камера включва телеофото с двоен обектив, а устройството предлага до 4К/60р видеозапис и собствена технология за двойно фазово разпознаване и проследяване на AF. Батерията му е с капацитет от 4500 mAh и предлага 30 W безжично зареждане.

Освен това устройството предлага двойни високоговорители, жак за слушалки, IP68 сертификат за вода и прах и LED светлина за уведомяване. За разлика от повечето флагмани тази година, то не предлага скенер за пръстови отпечатъци под дисплея.

Като цяло повечето рецензенти са на мнение, че телефонът е надценен. Само за сравнение iPhone 12 Pro Max 256 GB се продава за 1199 долара, а Samsung Galaxy S21 Ultra със същата памет струва 1249 долара. Тези телефони обаче получават по-дълга софтуерна поддръжка – след 2011 година всеки iPhone е бил с поне 5 годишни актуализации на iOS, а Samsung се ангажира с 3 годишна поддръжка на операционната система.

Също така Sony Xperia 1 III ще пристигне с Android 11, а окончателната версия на Android 12 ще бъде пусната през септември. Ако може да е някаква утеха за бъдещите собственици на устройството, актуализациите му за защита ще са ежемесечни, а ако се случи нещо необичайно, корекции ще бъдат пускани и след двугодишния срок.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !