Анализатор твърди, че част от новите модели iPhone 14 ще получат миналогодишния процесор A15 Bionic

Offnews Последна промяна на 15 март 2022 в 07:25 465 0

iPhone-14-Pro-Concept-the-Hacker-34-The-Apple-Post-960x640

Очаква се Apple да представи серията iPhone 14 през септември, но слуховете за новите устройства вече започнаха да се появяват. Предишни доклади твърдяха, че iPhone 14 Pro ще пристигне с нов дизайн на дисплея, като вместо познатият ни прорез, ще има овален отвор с формата на хапче, в който ще се помещава камерата.

Сега известният анализатор Минг-Чи Куо прогнозира нещо, което ще стъписа много от феновете на марката. Според него Apple за пръв път ще направи опит да разграничи още повече Pro моделите от останалите два iPhone 14, като използва само за тях новия чип A16 Bionic.

Освен това Куо допълва, че устройствата ще имат разлика и в типа оперативна памет. Въпреки, че всички устройства от серията ще се предлагат с 6 GB RAM, двата Pro модела ще се възползват от по-новата версия LPDDR5.

Анализаторът твърди още, че Apple ще се откаже от своя mini модел, в полза на по-евтин Max тази есен. Серията отново ще съдържа 4 модела, но вместо 5.4 инчомия ще видим 6.7 инчов модел Max. Това означава, че ще има два варианта с 6.1 инчов дисплей и два с 6.7 инчов.

Ако прогнозата на Куо се окаже вярна, това ще е първият път, когато Apple ще направи разлика между процесорите на своите Pro и обикновени усторйства. До сега тази разлика беше предимно при камерата, батерията и някои други характеристики.

Предстоящият A16 Bionic ще е базиран на по-ефективния 4nm процес на производство на TSMC, за който се твърди, че носи по-добра производителност и живот на батерията. Към тази разлика ще се добави и новата форма на отвора за предната камера, както и 48 мегапикселовият сензор на основната, който пак ще е предимство на Pro вариантите в серията.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !