Американски стартъп започва продажбите на шлем за четене на мисли с цена 50 хиляди щатски долара

Offnews Последна промяна на 17 юни 2021 в 15:57 4712 0

Kernel

Калифорнийската стартираща компания Kernel е готова да започне продажбите на специализиран шлем, който може да анализира активността на невроните на човешкия мозък. Казано по друг начин, това е устройство, които с достатъчна степен на точност може да чете мислите на потребителите. Цената на новия шлем е 50 хиляди щ. долара.

Технологията, на която се базира шлемът на младата компания Kernel, е известна сравнително отдавна. Но към днешен ден тя е използвана предимно в оборудване, което заема голямо помещение и струва милиони долари. Американската компания е успяла да направи тази технология по-достъпна и за обикновените потребители. Освен това, Kernel започна безплатно да предоставя на своите партньори по няколко екземпляра от новото устройство, за да направят съответните тестове.

Футуристичният шлем за анализ на мозъчната активност се нарича Flow. Компанията-производител заяви пред медиите, че нейния шлем може да регистрира активността на невроните в реално време и с висока точност да определя закономерностите на мозъчната активност, което се осъществява с помощта на лазери. Всичко, които потребителят трябва да направи, е да постави шлема на главата си и да включи USB Type-C кабела към компютърна система.

Интересно е, че Kernel е разработила и друг шлем за анализ на мозъчната активност, който се нарича Flux и който работи по друг начин. Той е в състояние да регистрира скоростта на движение и задействане на невроните в реално време, както и да предоставя информация за сложната мозъчна активност, включително емоции, възбуждане, запаметяване и обучение. Цената на втория шлем не е обявена.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !