AMD пусна графичната карта Radeon RX 6900 XT

Offnews Последна промяна на 12 декември 2020 в 23:36 4770 0

Radeon RX 6900 XT AMD

Производителят на процесори AMD представи новата графичната карта AMD Radeon RX 6900 XT – най-бързата, която компанията е разработвала в историята си. Тя е проектирана за геймъри и други ентусиасти, които биха се заинтересували от мощна производителност в 4К игрите и невероятни възможности за овърклок за най-взискателните потребители.

Radeon RX 6900 XT е базирана на новаторската гейминг архитектура AMD RDNA 2 и разполага с множество функции за подобряване на производителността. Тя се отличава с 80 усъвършенствани изчислителни единици, 16 GB GDDR6 видеопамет и тактови честоти над 2,8 GHz.

Основните характеристики включват:

• AMD RDNA 2 гейминг архитектура: Проектирана да задвижва следващото поколение игри за настолни компютри, лаптопи, конзоли и мобилни устройства, тя предлага многобройни предимства за геймърите, включително двойно по-висока обща производителност и 54 процента по-добра производителност на ват в сравнение с RDNA архитектурата от първо поколение за 7nm процес.

• Smart Access Memory (SAM): При комбиниране на графични карти Radeon RX 6000 Series с процесори AMD Ryzen 5000 Series и дънни платки AMD B550 или X570, SAM позволява на процесорите AMD Ryzen директен достъп до високоскоростна графична памет GDDR6, ускоряване на процесорната обработка и повишаване на производителността в избрани заглавия.

• AMD Infinity Cache: Високоефективен кеш за данни от последно ниво, подходящ за 4K и 1440p игри с най-високо ниво на детайлност. 128 MB кеш памет на кристала драстично намалява латентността и консумацията на енергия, предоставяйки по-висока обща гейминг производителност от традиционните архитектури

• DirectX Raytracing (DXR): Добавяйки високоефективен, с фиксирана функция Ray Accelerator енджин към всяка изчислителна единица, графичните карти, базирани на AMD RDNA 2, са оптимизирани да осигурят осветление в реално време, реализъм на сенките и отраженията с DXR. В комбинация с AMD FidelityFX, която позволява хибридно рендериране, разработчиците могат да комбинират растеризирани и рейтрейсинг ефекти, за да осигурят оптимално съчетание от качество на изображението и производителност.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !