Amazon представи Astro - робот с Alexa на борда, който броди из дома ви

Offnews Последна промяна на 29 септември 2021 в 06:57 661 0

Astro

Слуховете се оказаха точни - Amazon работи върху робот на колела, задвижван от Alexa. На есенното си хардуерно събитие компанията показа Astro. Той ще струва над 1000 долара, когато стане достъпен по-късно тази година и по същество е дисплей на Alexa, който може да обикаля из дома ви.

Роботът разполага с перископна камера, която му позволява да разшири зрителното си поле над нивото на пода. Той може да разшири тази камера, за да провери неща като котлони и спящи домашни любимци.

С абонаментната услуга Ring Protect Pro можете също да програмирате Astro да патрулира из дома ви, докато сте далеч. Той може да открие звук на аларма за дим, детектор на въглероден окис или счупено стъкло и ще ви изпраща известие, когато забележи нещо необичайно. Освен това може да запише всичко във вашия акаунт в Ring.

Естествено можете да му зададете всички обичайни команди, поддържани от Alexa. Това означава, че можете да го използвате и заедно с новата функция на Amazon Alexa Together, което позволява на членовете на семейството ви да се свързват с вас в случай на спешност. Ако обичате да се разхождате по време на разговор, Astro може да ви следи из къщата докато провеждате видео разговори.

Можете да поставите Astro в режим “не безпокойте”, който ограничава колко да се движи през деня или през нощта. Освен това компанията посочва, че можете да зададете граници, за да предотвратите влизането на робота в определени стаи или зони.

Astro е един от онези проекти, по които Amazon работи от години. Фактът, че най-сетне компанията реши да го покаже е изненада. Преди вчерашното й събитие имаше множество съобщения, че много хора в Amazon, сред които и бившият главен изпълнителен директор Джеф Безос, не са сигурни дали има смисъл проектът да продължава.

Amazon планира да продава Astro в отраничени количества по-късно тази година. Въпреки, че в крайна сметка той ще струва 1449.99 долара, като част от програмата за издания за първи ден, компанията ще продава робота с начална цена от 999.99 долара. Всяко Astro ще идва с 6 месеца безплатен достъп до Ring Protect Pro.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !