Amazon Echo Buds вече могат да следят тренировките ви

Offnews Последна промяна на 24 ноември 2020 в 06:36 4754 0

Amazon Echo Buds

Amazon Echo Buds ще получат нови фитнес функции, които позволяват на безжичните слушалки да проследяват вашите тренировки. Според компанията, Echo Buds вече имат възможността да следят разходки, бягания и други тренировки, инициирани с гласови команди към Alaxa.

Echo Buds разчитат на вградени акселерометри за проследяване на стъпки и това се използва в комбинация с лични статистически данни, въведени в профила за тренировки в приложението Alexa. Amazon посочва, че използвайки височината и теглото ви, в комбинация със стъпките, проследявани от акселерометъра, слушалките могат да изчислят разстоянието на вашите бягания и разходки, както и количеството изгорени калории. Продължителността на тренировката се изчислява с помощта на времеви марки, а общото ви темпо се извежда от продължителността и разстоянието. Можете да започнете тренировка с команда към Alexa, а също така и да проверите разстоянието и темпото с въпрос към гласовия асистент. Данните за минали тренировки ще бъдат видими и в приложението Alexa.

Всъщност се говореше отдавна, че проследяването на фитнес тренировки е част от плановете на Amazon за Echo Buds, но нямаше дата за стартиране на функцията, така че тя е добре дошла. За разлика от Amazon Halo, която може да изчисли нивото на телесни мазнини, като използва реални снимки на тялото ви, Buds се придържат към основите на фитнеса, а агресивната им цена ще ги направи конкуретни на другите подобни модели безжични слушалки на пазара. Според компанията, актуализацията ще започне да се разпространява в следващите няколко дни.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !