Акумулаторни гайковерти - как да направим най-правилния избор?

Offnews Последна промяна на 26 март 2021 в 09:20 7432 0

гайковерт

С разнообразието от марки и модели акумулаторни гайковерти, които се предлагат на пазара, изборът на най-правилния може да се окаже предизвикателство. Персоналните ви нужди са тези, които следва да ви ръководят в търсенето на оптималния вариант между дизайн, цена, материал, мощност и много други.

Гайковертите намират приложение, както в работата у дома, така и в промишлеността. Активно се използват за дейности като смяна на гуми, разглобяване на автомобилни колела, извършване на поддръжка на различни уреди и други. 

Комплексен набор от фактори, относими за различните видове акумулаторни гайковерти, ще определят вашето търсене. Било то за домашна или професионална употреба, изборът на най-правилното устройство ще определи ефективната ви работа с него впоследствие. Най-важните характеристики при избора на акумулаторни гайковерти, спрямо персоналните ви нужди, представяме в следващите редове.

Не подценявайте дизайна, той е отговорен за редица ключови качества при работа с гайковерта

Както при избора на акумулаторни гайковерти, така и при всеки друг инструмент, дизанът често се пренебрегва от потребителите. Истината е, че той има ключова роля за подобряване на производителността по време на работа. Така например добре позиционираният център на тежестта е отговорен за по-добрата опора на ръката при продължителната работа с гайковерта. Наред с различните форми на дръжката и позицията на спусъка, които могат да подобрят комфорта, дизайнът на акумулаторния гайковерт е едно от първите неща, които трябва да съобразите, преди да направите покупка. 

Материалът има значение за надеждността и устойчивостта на уреда

Металните акумулаторни гайковерти се характеризират с по-голяма здравина и висока степен на устойчивост при изпускания, удари и други. За сметка на това обаче, те са по-тежки и при продължителна употреба водят до изморяване на ръката. По тази причина корпусът на разнообразни професионални инструменти днес се произвежда от различни композитни материали (най-честа е комбинацията между метал и висококачествена пластмаса). Те осигуряват нужната лекота, здравина и оптимална устойчивост при евентуални изпускания и удари по време на експлоатация. Това гарантира висока степен на маневреност и комфорт при продължителна работа с гайковерта.

Нивото на въртящия момент на акумулаторния гайковерт определя неговото представяне по време на работа

Съветваме ви винаги да избирате гайковерт с максимален въртящ момент, съобразно цената и другите персонални характеристики, разбира се. Въртящият момент е отговорен за времето, което ще ви е необходимо за извършването на определена работа, от една страна, а от друга - за нивото на вибрациите, които ще произведе инструментът за това време. 

Не на последно място, въртящият момент има значение и за прецизността на работата в някои аспекти. При смяната на гумите на повечето превозни средства например, затягането на гайките изисква прецизност и контрол. В тази връзка, някои модели акумулаторни гайковерти са оборудвани и с функцията ограничен въртящ момент. По този начин се предотвратява прекаленото затягане, което пък оказва влияние върху движението на превозното средство впоследствие.

Звук и вибрации - малки, но значими характеристики при избора на акумулаторен гайковерт

Звукът и вибрациите, наред с останалите характеристики, влияят пряко върху безопасността по време на работа с акумулаторния гайковерт. Стандартизацията по различни ISO сертификати регулира безопасните нива на шум и вибрации в различните видове инструменти, предлагани в търговската мрежа, в т.ч. и акумулаторни гайковерти. Колкото по-ниски са произвежданите по време на работа нива на шум и вибрации от уреда, толкова по-приятна и безопасна е употребата му за вас. 

Все пак, не бива да забравяте, че за безопасността си по време на работа до голяма степен сте отговорни и самите вие. Не подценявайте употребата на различни лични предпазни средства като очила, ръкавици и други, когато работите с професионална техника. 

В заключение на казаното дотук: ако вземете предвид представените тук съвети около избора на акумулаторни гайковерти, ще повишите работната си ефективност, ще спестите средства и най-важното - ще бъдете удовлетворени от добре свършената работа! 

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !