ADATA представи новата си продуктова линия 

Offnews Последна промяна на 06 август 2021 в 16:11 55241 0

ADATA Creator Products

 

ADATA Technology представи своите най-нови продукти по време на специално онлайн събитие под мотото “Xtreme Innovation”. В стрийма на живо бяха анонсирани последните попълнения в гамата на ADATA и XPG, сред които SSD дискове, DRAM модули, карти памет, PC компоненти и системи. Представянето съвпада и с честването на двадесетгодишния юбилей на компанията, който ADATA отбелязва през 2021 година.

DDR5 модул памети

ADATA разкри следващо поколение DDR5 памети с работни честоти от 8400 MT/s или  до 163% по-бързи от DDR4. Новите скорости ще позволят много по-кратко време за зареждане на файлове и инструменти и ще гарантират повишена производителност при мултитаскинг. Модулите ще оперират на 1.1V, осигурявайки подобрена енергоефективност и ще се предлагат с капацитет до 64GB.

ADATA LEGEND PCIe Gen4 SSD 

От ADATA обявиха, че са готови да посрещнат нуждите на създателите на съдържание със своите нови предложения, сред които попада и LEGEND PCIe Gen4 SSD. Дискът предлага феноменална скорост на запис до 7400 MB/s, което го прави идеален за видеоредактиране и 3D рендиране.

ADATA SE920 USB4 външен SSD диск

SE920  е новият USB4 външен SSD диск на ADATA , който предлага до четири пъти по-високи скорости от своите USB3.2 предшественици или около 4000MB/s. От ADATA  са внедрили в SE920 собствена технология за разсейване на топлината, за да се постигне максимална стабилност във всяка работна среда.

ADATA Premier Extreme SDXC PCIe Express карта

Друга новост от компанията е следващо поколение карти памет Premier Extreme SDXC SD7.0 Express PCIe Gen3x1 UHS-I U3 Class 10. Това, което ги прави толкова необикновени, е поддръжката за PCIe благодарение на последната SD7.0 спецификация. Новата SDXC Express карта ще предоставя забележим скок в производителността със скорости на четене и запис до 800/700 MB/s. Картата ще бъде обратносъвместима с UHS-I.

XPG XENIA 14 гейминг лайфстайл ултрабук

Тайванците обърнаха специално внимание и на своите нови гейминг предложения в  категория ултрабук. XPG XENIA 14 идва с 11-о поколение Intel® i5 или i7 процесор, Intel Iris XE интегрирана графика, 16GB XPG DDR4 RAM и ултрабърз 512GB XPG Gen 4 SSD диск. Дизайнът на модела е елегантен и тънък със своя 15-милиметров профил и ултралек корпус от магнезиева сплав с тегло от едва 970 г. Въпреки компактния си форм-фактор, XENIA 14 разполага с 14-инчов екран с внушителните 92% съотношение на екрана към тялото и до 10 часа живот на батерията. Интерфейсът включва  2 x USB Type-C порта, 2 x USB Type-A порта, HDMI порт, четец за SD карти, 3,5-милиметров аудио жак и поддръжка на Thunderbolt 4.

XPG XENIA 15 гейминг лайфстайл ултрабук

Новата XENIA 15 ще се предлага с Intel Tiger Lake H 11th Gen i7 процесор, NVIDIA® GeForce® RTX 3060 или RTX 3070 GPU, 32GB XPG DDR4 RAM и XPG Gen 4 SSD с капацитет 1TB. Също като XENIA 14, XENIA 15 ще има магнезиев корпус с общо тегло под 2 кг. В допълнение, XENIA 15 разполага с механична клавиатура с RGB подсветка за всеки клавиш, голям 15,6-инчов 165Hz QHD екран и поддръжка на Thunderbolt 4.

XPG PRECOG AERO гейминг слушалки

XPG PRECOG AERO са създадени, за да дадат безжична свобода на любителите на гейминга. Техният нисколатентен 2.4GHz Type-C донгъл може да се използва с мобилни телефони, портативни конзоли и настолни компютри за цели 24 часа непрекъсната безжична употреба. Слушалките могат да се използват и жично посредством USB кабел. Моделът е решен в XPG екзоскелетен индустриален дизайн с лека конструкция и патентовани наклонени наушници, кардиоиден микрофон с функция за заглушаване, сменяеми капачета и RGB осветление, което може да се персонализира през XPG PRIME.

XPG гейминг компоненти

XPG обяви, че ще пусне следващо поколение DDR5 модул памети по-късно през годината, които ще достигат скорости до 12600 MT/s. Другите компоненти включват 80 PLUS Platinum сертифициран XPG CYBERCORE Platinum захранващ блок. Това  PSU ще осигурява до 1300 вата стабилна непрекъсната мощност и ефективно охлаждане с вграден вентилатор XPG Vento Pro 120 мм с изключително тих Nidec дизайн. Ще се предлагат и модели от 850 вата и 1000 вата.

XPG PRIME Ecosystem Management софтуер

Освен хардуер, ADATA представи и своя софтуер за управление на екосистеми. С XPG PRIME потребителите могат да управляват всичките си настройки за XPG продукти в едно приложение. Ако искат бързо да синхронизират цялото си RGB осветление с ефект на дъгата, те могат да го направят само с един клик. Потребителите могат също така да настроят всеки светодиод на всеки XPG продукт ръчно, за да създадат персонализирано осветление.

XPG GRIT обучителен софтуер

GRIT е съкращение от Game Reaction Intensity Training. Този софтуер съдържа поредица от стаи за обучение, които се фокусират върху подпомагане на игралното представяне. Чрез използването на AI, GRIT може да следи работата на потребителите във времето и да идентифицира специфични слабости. Използвайки тази информация, GRIT ще препоръча конкретни упражнения, които да помогнат на потребителите да подобрят уменията си, като по същество ще действа като дигитален треньор по киберспорт. В момента GRIT е ограничен само до тренировки за FPS игри, но XPG работи в посока разширяване на обхвата с допълнителни жанрове в близко бъдеще.

Запис от представянето на новите продукти на ADATA и XPG можете да гледате тук.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !