12 години затвор за човек отключил 1.9 милиона смартфона от AT&T

Offnews Последна промяна на 20 септември 2021 в 09:51 174 0

Xiaomi smartphone

Окръжен съд в САЩ осъди мъж, който е отключил 1.9 милиона смартфона от AT&T на 12 години затвор. Muhammad Fahd е продължил с дейността си дори след като е научил, че компанията е повдигнала обвинение срещу него.

По време на произнасянето на присъдата, съдията заяви, че става дума за ужасно кибер престъпление, което е нанесло загуби от 201.5 милиона долара на телекома. През 2012 Fahd се е свързал със служител на AT&T и го е подкупил, за да му помогне да отключва смартфоните на потребители.

Fahd, който е гражданина на Пакистан и Гренада, е призовал служителя да включи в схемата и други свои колеги. Според департамента по правосъдие служителите са отключвали телефони на потребители, за които им е било заплащано от Fahd.

През 2013 AT&T въвежда система, която прави отключването на IMEI от служители по-трудно. Тогава Fahd е наел инженер, който да разработи зловреден софтуер, който да бъде инсталиран в системите на AT&T.

С него е било възможно по-ефикасното и отдалечено отключване на устройства. включените в схемата служители са дали на Fahd детайли за системите на компанията и методите за отключване.

Зловредният софтуер е извличал информация за системата и данни за достъп на други служители на AT&T. Тези детайли след това са използвани за допълнително модифициране на софтуера.

Заради отключването на устройствата, потребителите не са изплащали устройствата си и по този начин е генерирана загуба за компанията. Fahd е арестуван в Хонконг през 2018 и екстрадиран в САЩ, като се призна за виновен преди година.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !