Платформата за споделени пътувания Uber е в напреднали разговори за продажба на своето подразделение за летящи таксита Elevate. Или поне така твърди изданието Axios, което първоначално дори съобщи, че сделката вече е факт.

Вероятният купувач на футуристичното подразделение е Joby Aviation. На този етап обаче представители на Uber са отказали да коментират преговорите.

Припомняме че Joby Aviation партнира с Uber отдавна в развитието на технологиите за летящи коли. Проектът дори имаше известни успехи като пусна временно услуги за транспорт с хеликоптери в Ню Йорк. Uber обаче се отказа от тази дейност в разгара на пандемията с COVID-19.

Междувременно се засилват при спеколациите, че платформата за споделени пътувания планира да продаде и своето подразделение за автономни автомобили. Ако тези информации се окажат верни, компанията изглежда ще се фокусира върху своите традиционни бизнес активности, зарязвайки някои футуристични области, звучащи много впечатляващо, но неспособни да носят приходи в близко бъдеще.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *