Twitter току-що представи своята дълго подготвяна опция за плащане в приложнието TipJar. Така компанията дава възможност на някои от потребителите да добавят “буркан за бакшиши” към своя профил, за да могат другите потребители да им плащат, без да напускат приложението.

Засега Twitter посочва, че предоставя функцията на разположение на “ограничена група хора по света, които използват мрежата на английски”. Сред тях са създатели, журналисти, организации с нестопанска цел и други влиятелни потребители.

Тези, които имат достъп до TipJar, могат да свържат акаунтите си с Bandcamp, Cash App, Patreon, PayPal и Venmo. След това тези, които посетят профила си в iOS, ще могат да им изпращат пари. За Android опцията към момента е достъпна само чрез Spaces.

Ранна версия на функцията беше забелязана още през март, а вицепрезидента на компанията Илия Браун посочи, че се обмисля интегрирането и в услугата. Отделно Twitter работи върху няколко други опции, предназначени да помогнат на създателите да печелят пари от платформата.

По-рано тази седмица Twitter заяви, че ще позволи продажба на билети в Spaces – функция за чат стаи само с аудио. Компанията работи и по “Super Follows”, която ще даде възможност за приходи от туити и предоставяне на ексклузивно съдържание, както и върху абонаментна услуга.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *