Чат платформата Twitter придоби приложението за подкасти Breaker. За сделката информираха двете компании чрез публикации в блоговете си.

С придобиването екипът на Breaker ще се присъедини към този на Twitter. Целта е по този начин да се подпомогне „подобряване на публичните разговори“ в социалната мрежа, както и да се развие най-новият й проект – Twitter Spaces.

По същество той представлява базиран на звука продукт, който ще се съревновава с Clubhouse. Той ще позволи на потребителите на Twitter да говорят един с друг в реално време, а не единствено да изпращат и четат текстови съобщения, както е в момента.

Създадено преди четири години и половина, приложението за подкасти Breaker ще спре да съществува на 15 януари 2021 година. То допринесе за популяризиране на подкастите като даде възможност на своите потребители да харесват и коментират епизоди, както и да споделят любимите си предавания.

Вече е активна бета версията на новия продукт, но все още се отстраняват някои технически проблеми и бъгове. Сериозно предизвикателство за екипа представлява използването на гласови услуги на живо, както и тяхната модерацията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *