Новият научно-изследователски център на Tesla в Шанхай ще помогне на американската компания да привлича местни таланти не само в производството, но и в разработването на нови модели електромобили. Възможно е там да се създават нови технологии в областта на роботиката, понеже в един от публикуваните трейлъри се вижда силует на андроид.

Китайската гигафабрика на Tesla, която започна работа през месец май 2019 година, бързо започна да произвежда повече електромобили от американските заводи. Илън Мъск се впечатли от възможностите на местните специалисти и реши да ги привлече за работа върху новите проекти на компанията.

Основната идея е в Китай да бъде създаден научноизследователски център в който да се проектират електромобили в китайски стил. В началото на тази седмица този R&D център бе официално открит, а събитието бе отразено в медиите.

По време на презентацията бе казано, че за първи път в историята на компанията всички аспекти за проектирането и създаването на електромобили на Tesla извън границите на САЩ се намира под един покрив. Това са необходимия софтуер, фърмуер, проектиране на електромобилите, тяхното производство, работа с различните материали, доставка на компоненти, електричество и механика.

Tesla каза още, че новосформирания екип от китайски специалисти ще разработва продукти както за Китай, така и за световния пазар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *