Telerik Academy

Образователната организация Телерик Академия обяви нов прием за програмата Telerik Academy Alpha с JavaScript, най-популярния език за програмиране в света. Обучението е с шестмесечна продължителност, ще се проведе изцяло онлайн и е подходящо за наскоро завършили ученици, студенти и специалисти от други области без предишен опит в ИТ сектора.

Кандидатстването е до 31 май, което дава на желаещите да започнат кариера в софтуерната индустрия повече от два месеца, за да подадат кандидатурата си и да се подготвят за входния изпит по основи на програмирането. От Академията осигуряват онлайн материали и организират безплатен курс, с който желаещите да придобият необходимите знания за приемния изпит.

Кандидатстването става през обновения сайт на Академията.

Кандидатите трябва да имат навършени 18 години и само базови познания по програмиране. Тях могат да придобият самостоятелно чрез онлайн материали, подготвени от Академията или да се включат в безплатния курс по основи на програмирането.

Подаването на кандидатурата става онлайн чрез сайта на Академията – срокът за кандидатстване за безплатния подготвителен курс е 5 април и е валиден и за хората, които искат да се явят на ранния изпит на 7 април. С него могат да си гарантират място в програмата, а ако не са доволни резултата – могат да се явят на приемния изпит на 2 юни.

Обучение

Програмата започва на 28 юни и е с продължителност шест месеца – период, в който участниците преминават през над 440 часа интензивно онлайн обучение, изцяло фокусирано върху усвояване на JavaScript, най-модерните технологии и инструменти, които се използват от бизнеса. С изцяло практически фокус и работа в малки групи (40-45 човека), курсистите работят под менторството на опитните трейнъри на Телерик Академия, за да изградят реални приложения. Трейнърският екип, заедно с финалния проект, оформят портфолиото от проекти на курсистите – ключов елемент в помощ за успешната реализация в ИТ сектора.

В Telerik Academy Alpha с JavaScript курсистите развиват технологични умения, но и полират личностните и комуникационни качества – т.нар. soft skills. Ефективно учене на нови умения и технологии, изграждане на полезни навици, работа в екип, емоционална интелигентност и работа по проекти са само някои от темите в soft skills частта от обучението.

Подкрепа и след завършване

Трейнърите на Телерик Академия подкрепят курсистите до 12 месеца след края на обучението им. В това време предоставят помощ в процеса по търсене на работа чрез експертни насоки за изграждане на портфолио и CV, подготовка за интервюта, насоки за избор на най-доброто работно място, материали и стратегии за търсене на работа.

Допълнително в процеса се включват и бивши курсисти на Академията, които вече работят в ИТ индустрията. Те споделят своя опит и дават ключови съвети на курсистите. 

JavaScript – най-популярният език за програмиране

Над 97% от сайтовете в света използват JavaScript, което го прави най-популярния и търсен програмен език в света. Според RedMonk JavaScript е „природна стихия, уникална за индустрията“ и това няма да се промени скоро.

Желаещите да научат повече за JavaScript и обучителната програма, могат да го направят на 23 март по време на безплатен уебинар, организиран от Телерик Академия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *