„Виваком“ представи собствен 5G смартфон

Телекомът премахва ограниченията на скоростта в плановете си Unlimited до 31 октомври

Юлиян Арнаудов Последна промяна на 14 септември 2023 в 11:52 726 0

Vivacom Smartphone

Снимка Виваком

„Виваком“ представи собствен 5G смартфон

„Виваком“ представи собствен 5G смартфон, както и премахва ограниченията на скоростта в плановете си Unlimited. Устройството ще се предлага за 1 лев на месец с абонамента Unlimited 300. Промоцията за пълните ограничения в скоростите на мобилните тарифи ще важи при подписване на договори до 31 октомври 2023 г.

Главният изпълнителен директор на „Виваком“ Николай Андреев обяви, че е доволен от постигнатите резултати на неограничените планове. Unlimited договорите вече съставляват 45% от всички мобилни потребители на телекома. Самата компания надмина 3 млн. абоната през 2022 г.

Новият смартфон е 5G от достъпен клас, което идва с три години гаранция. Vivacom 5G смартфонът разполага с 6.52“ HD+ дисплей, 50MP основна камера и 12MP широкоъгълен сензор, 128GB място за съхранение и 4GB оперативна RAM памет. Последната може да бъде динамична, тоест да използва 4GB от мястото за съхранение за допълнителна такава. Смартфонът има батерия с капацитет от 5000 mAh и поддържа NFC технологията за безконтактни плащания директно с телефона.

Целта на пускането на новият и брандиран от компанията смартфон е да се популяризират 5G услугите на телекома. Плановете на „Виваком“ са да разширят покритието на мрежата си от пето поколение до 85% от населението на страна до края на годината. Към момента тя разполага с около 83% по този показател.

„С обявяването на Vivacom 5G смартфон, даваме възможност на нашите клиенти за още по-пълноценно и страхотно 5G изживяване - достъпен 5G телефон, неограничени планове и скорости и достъп до най-голямата 5G мрежа в България, която продължаваме да разрастваме. До края на годината планираме да осигурим покритие на 85% от населението в страната и по този начин продължаваме да правим технологиите достъпни за все по-голям брой хора в България“, добави Николай Андреев.

Главният търгвоски директор на „Виваком“ Стоян Каранлъков обяви, че се отчита близо 50% ръст в потреблението на данни. За него това е доказателство, че клиентите оценяват възможностите на неограничените планове и се възползват максимално от тях. Сред другите показатели, които бяха обявени от телекома са, че 10Gbps оптичната мрежа вече покрива 500 хил. домакинства в страната, a само за две години от старта интерактивна телевизия EON вече се гледа от над 600 хил. души.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !