VIVACOM придобива 100% от капитала на Net1 и ComNet Sofia

Offnews Последна промяна на 12 февруари 2021 в 23:34 8156 0

Vivacom office

Телеком операторът VIVACOM ще разшири позициите си на доставчик на фиксиран интернет и телевизия чрез придобиване на 100% от капитала на интернет доставчиците Net1 и ComNet Sofia. Това съобщиха официално от телекома преди броени часове. Сделката подлежи на одобрение от страна на регулаторните органи, като произнасянето им се очаква през 2021 година.

Припомняме, че VIVACOM е част от регионалния телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа United Group, който съвсем наскоро придоби също най-голямата българска медийна група Нова Броудкастинг Груп, заедно с най-голямата интернет компания Нетинфо и редица други медии.

Сделката за Net1 е част от стратегията на компанията да предоставя пакетни услуги и да бъде предпочитан доставчик за осигуряването на всички телекомуникационни нужди на едно домакинство или бизнес. Клиентите могат да избират между разнообразни варианти за фиксирани услуги в комбинация с мобилни такива – в доказано най-бързата мобилна мрежа в Европа според строгите анализи на Ookla.

Net1 е сред водещите локални оператори на територията на град София с 13-годишен опит в предоставянето на интернет и телевизия за домашни потребители, както и в разработването на интегрирани телеком решения за бизнес клиенти, с гарантирани параметри и ниво на техническо обслужване, телефония, IT поддръжка, видеонаблюдение за бизнеса и др. Компанията от години беше спрягана за продажба, като сред възможните куповачи и преди е сочена VIVACOM.

Comnet Sofia е доставчик на интернет и телевизия от ново поколение със собствена оптична мрежа от типа Fiber-to-The-Building (FTTB).

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !