VIVACOM е на пето място в света по ръст на приходите от сателитни услуги за бизнес клиенти

Offnews Последна промяна на 21 декември 2020 в 16:11 5517 0

VIVACOM teleport

Българският оператор VIVACOM се похвали, че е на пето място в света по ръст на приходите от сателитни услуги за бизнес клиенти. Класацията се прави ежегодно от Световната телепорт асоциация и отличава десетте най-бързо развиващи се оператори по този показател.

От компанията споделиха, че тя ще продължи да развива сателитният бизнес, виждайки сериозен потенциал и възможности с новите интернет сателити на ниска орбита, високо производителните спътници на геостационарна орбита и растящите пазари на спътникова телевизия за крайни клиенти (DTH) в Африка и Латинска Америка. Клиенти на сателитния бизнес на компанията са едни от най-големите медийни групи в света, сателитни оператори, корабни компании и системни интегратори.

През последните години VIVACOM е инвестирала над 15 млн. лева в развитието на сателитна станция Плана и днес предоставя чрез нея телевизионни и радио услуги, както и пренос на данни (VSAT) на територията на Европа, Африка, Латинска Америка и Азия. Близо 35 милиона домакинства в Африка получават сигнала на едни от най-гледаните програми през наземната станция на компанията.

Интересно е също, че VIVACOM осигурява интернет връзка и на едно от най-труднодостъпните места в света – Антарктида. Освен на Южния полюс, Плана осигурява сателитна свързаност и на кораби в Черно, Червено, Северно и Средиземно море, а също и пренос на данни на корпоративни клиенти в Латинска Америка.

„Позиционирането ни в топ 5 на десетте най-бързо развиващи се оператори е доказателство, че по най-добрият начин удовлетворяваме нуждите на нашите клиенти, осигурявайки правилните решения за тях – бърза реакция, отлична подръжка и висока надеждност на услугата“ - коментира Владимир Рангелов, старши мениджър „Броудкастинг услуги“.

Повече информация за класацията е достъпна тук.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !