Обновената ТВ платформа EON на „Виваком“ е с повече стрийминг възможности

Юлиян Арнаудов Последна промяна на 14 февруари 2024 в 16:52 1092 0

Eon

Снимка Виваком

EON

Три години след дебюта на умната ТВ платформа EON на „Виваком“ телекомът представи поредната ѝ обновена версия. В нея тя засилва възможностите за стрийминг, като добавя екстри доскоро типични за специализираните услуги като Netflix и HBO Max. Сред тях са обновен интерфейс, комбинация от редакторски избор и алгоритмични препоръчвания, сваляне на съдържание за офлайн гледане, пропускане на интрото (началните надписи), лесно превъртане напред-назад и запаметяване на прогреса.

Подобреният интерфейс е първото нововъведение. Във видеотеката на EON са променени изцяло превютата и лентите със съдържание. Те са уголемени за по-лесна работа, ориентиране и избиране на дадения филм или сериал, особено когато се прави от различни по мащаби устройства.

„Виваком“ твърди, че EON вече има интелигентни възможности, като алгоритми вече правят много по-прецизни предложения за гледане. Те използват историята и предпочитанията на потребителите и така да им дават релевантни възможности за избор. Също така, тези алгоритми директно предлагат следващите епизоди на даден сериал, който се гледа в момента.

Добавена е лента за редакторска препоръка на съдържание. Тя се подбира специално и тематично, като например любовни филми за Св. Валентин или празнични за Коледа. „Виваком“ са наели специален редакторски екип, който отговаря за тази секция. Може да се каже фигуративно, че компанията комбинира естествения с изкуствения интелект.

Едно от най-полезните нововъведения е опцията за сваляне на устройството и гледане офлайн. Което е идеално при пътувания или ако искате да се изключите от глобалната мрежа. Другите оптимизации са при превъртането напред-назад, като вече има лента с предварителен изглед на избраната секция от видеото. Както и възможност за пропускане на интрото, което е полезно ако се гледа даден сериал накуп.

Тези функционалности са интегрирани във видеотеката на EON, която предоставя видео на поискване (VoD) и доскоро бяха изключително характерни за стрийминг платформите като Netflix или HBO Max. Така, „Виваком“ я превръща все повече в подобна пълнокръвна услуга. Операторът също така разширява каталогa с налично съдържание и вече предлага над 30 хил. заглавия. EON също така е с все по-силно присъствие на българския пазар, като според компанията платформата се ползва на над 1 млн. устройства.
Платформата е дело на развойното звено на United Group и е изцяло вътрешна разработка. EON се предлага на ниво група и на останалите пазари, в които оперира телеком конгломератът.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !