„Йеттел България“ вече предлага платена телевизия

Юлиян Арнаудов Последна промяна на 07 април 2023 в 11:09 906 0

Yettel TV

Снимка Йеттел България

„Йеттел България“ вече предлага платена телевизия

„Йеттел България“ вече предлага платена телевизия, с което завършва своята трансформация в пълноценен телеком с фиксирани услуги. Новата ТВ платформа за момента идва с умна приставка за телевизора или може да се гледа онлайн през браузър или мобилно приложение. Услугата за момента се предлага единствено в пакет с фиксиран безжичен домашен интернет. Последният се предлага през мобилната 5G мрежа на телекома.

По този начин „Йеттел България“ вече се превръща в доставчик на интернет и телевизия. Макар и не напълно традиционен, защото той не разполага с кабелна инфраструктура, която да достига до клиентите. Вместо това, телекомът разчита на 5G мрежата си.

Предимствата на този подход са, че не е необходимо прокарването на кабели до домовете на потребителите. Недостатъците са, че все още 5G мрежите на телекомите нямат пълно национално покритие. „Йеттел“ може в момента да предоставя на 59% от населението връзка от пето поколение, по данни на компанията-майка PPF Group.

Телекомът предлага два плана за платена телевизия – Favourite TV и TV Max. Първият съдържа над 100 линейни канала (65 от които в HD качество), а вторият е TV Max с над 200 канала (110 от тях в HD). Към тях потребителите могат да добавят платените канали на Diema Xtra, HBO Max, Maxsport Plus и 7/8 TV.

Предвид факта, че „Йеттел“ предлага телевизионната услуга само в пакет, цените съответно зависят не само от ТВ плана, но и от предложената интернет скорост. Домашната интернет връзка може да бъде Net 50 с 50Mbps скорост на сваляне, Net 100 със 100Mbps и Net 300 с 300Mbps. Стандартните цени за Favourite TV са 32.99 лева на месец за най-ниската скорост, 35.99 лева за средната и 45.99 лева за най-бързата интернет връзка. Тарифите за TV Max са съответно 36.99 лева, 37.99 лева и 49.99 лева на месец.

Който и план да изберете има някои константни момента. Всеки един от плановете добавя към горните цени още по 1.99 лева на месец за телевизионната приставка. „Йеттел“ стартират телевизията с промоционална кампания, в която при двугодишните договори първите шест месеца се таксуват по 1 лев. При едногодишните контракти промоцията не е в сила и там важат стандартните условия и цени. Друга особеност е, че независимо от плана, таксите важат за достъп на телевизия до две устройства.

Достъпът за телевизор за момента се осъществява само с умната приставка. В бъдеще, „Йеттел“ планират да пуснат и приложения за умни телевизори. Засега такова има само за мобилни устройства под Android. Както и достъп през браузър.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !