Google ще инвестира 1 млрд. долара в индийския телеком Airtel

Offnews Последна промяна на 28 януари 2022 в 12:41 4155 0

Fisheye view of a Google building

Технологичният гигант Google ще инвестира до 1 млрд. щ. долара в индийския телеком Airtel. Търсачката обяви, че срещу 700 млн. щ. долара ще купи дял от 1.28% във втория по големина телекомуникационен оператор в Индия.

Допълнителни 300 млн. щ. долара тя ще вложи в проучвания на многогодишните търговски споразумения на телекома. Това е последният от поредицата залози, които търсачката направи във втория по големина интернет пазар в света.

Двете компании ще работят за разширяване на предложенията на Airtel, за да покрият широк спектър от устройства с Android. Google и Airtel също ще проучат евентуални бъдещи партньорства с производители на смартфони, за да направят тези устройства по-достъпни за потребителите в страната.

„Airtel е водещ пионер в оформянето на дигиталното бъдеще на Индия и ние сме горди да си партнираме по споделена визия за разширяване на свързаността и осигуряване на справедлив достъп до интернет за повече индийци“ - посочва Сундар Пичай, главен изпълнителен директор на Google и Alphabet.

Компаниите също така планират да си сътрудничат за „оформяне и разрастване“ на облачната екосистема в Индия. С над 600 милиона интернет потребители (и точно толкова, които тепърва ще бъдат онлайн) Индия е един от последните големи пазари на растеж за американските технологични гиганти.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !