През април миналата година Telegram потвърди, че ще добави “сигурна функция за групови видео разговори” към своята платформа. Това най-вероятно беше в резултат на еуфорията около тази функция, предизвикана от използването й в пандемията.

Няколко месеца по-късно, през август, Telegram активира one-on-one видео разговори, но възможност за групови такива, все още няма. Сега изпълнителният директор на компанията Павел Дуров разкри, че те най-вероятно ще пристигнат следващия месец.

В официалния са канал в Telegram Дурав написа:

“Говорейки за видео разговори, ще добавим ново измерение към нашите чатове през май, което прави Telegram мощна платформа за групови видео разговори. Споделяне на екрана, криптиране, шумоподтискане, поддръжка на настолни компютри и таблет – всичко, което може да очаквате от съвременен инструмент за видоконферентна връзка, но с потребителски интерфейс на ниво Telegram, скорост и криптиране.”

Според придружаващото поста видео, груповите видео разговорив платформата ще имат малко по-различен подход, що се отнася до поканване на участниците. Ще има само една активна плочка за високоговорителя, който искате да чуете, докато останалите ще се показват в превъртащ се списък с имена в портретен режим на телефона.

В долната част ще са бутоните за заглушаване/включване, за прекратяване на емисията или напускане на разговора. В пейзажен режим ще има една голяма плочка вляво, докато тези на останалите участници ще се показват във ъвртележка до десния ръб.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *