Жителите на Колорадо ще могат да плащат данъците си в криптовалута

Offnews Последна промяна на 17 февруари 2022 в 17:49 406 0

Colorado will accept crypto for payment of state taxes

Губернаторът на щата Колорадо Джаред Полис (Jared Polis) представи план, според който местните жители ще могат да плащат данъците си с криптовалута. Предполага се, че цифровите активи ще бъдат конвертирани в щ. долари с помощта на компании посредници.

Полис заяви пред медиите, че не се безпокои от волатилността на биткойна понеже възнамерява да конвертира дигиталните активи в щ. долари веднага след тяхното постъпване. Той каза още, че очаква за плащането на данъци с криптовалута да бъде въведено още това лято, а след няколко месеца този американски щат ще започне да приема разплащания в криптовалута и за различните комунални услуги. Губернаторът счита, че заплащането с криптовалути ще бъде също така лесно, както и с кредитни карти, само че цената на транзакциите ще бъде много по-ниска.

Да напомним, че още в началото на своя мандат през 2019 година, Полис подписа местния закон Colorado Digital Token Act, защитаващ цифровите активи, използвани с потребителска цел, от излишното внимание на регулаторните органи.

Изданието Businessinsider допълва, че намеренията на губернатора на Колорадо отчасти противоречи на отношението към криптовалутите на федералните власти на САЩ, които ги разглеждат като собственост. Или с други думи, всеки който иска да заплати данъците си с криптовалута, трябва първоначално да плати данъци за притежаването на тази цифрова валута.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !