Започнаха да се появяват оплаквания от прегряване антената на сателитния интернет Starlink

Offnews Последна промяна на 16 юни 2021 в 12:16 4697 0

Dishy McFlatface

Един от участниците в програмата за тестване на спиртни интернет Starlink се сблъска с прегряване и изключване на сателитната антена при сравнително невисока температура на околната среда. След като на жител от Аризона интернет връзката прекъсна, той получил специално съобщение.

Американският потребител съобщи, че системата автоматично го е уведомила, че връзката с интернет ще бъде възстановена след като оборудването изстине. Той сподели пред медиите, че се обадил в техническата поддръжка на Starlink, където му казали, че сателитната чиния престава да работи когато нейната температура превиши 50 градуса по Целзий. А това лесно може да се достигне в слънчев ден в горещите щати от типа на Аризона.

Потребителят проявил находчивост и започнал да полива антената с вода, докато нейната температура спаднала и тя веднага възстановила функционалността си. Но този успех е бил временен и след половин час антената отново се нагряла и връзката с Глобалната мрежа прекъснала. Наложило се да направи подслон, под който антената е на сянка. Той вече е подал молба за разрешение за инсталиране на сателитната антена на покрива, за да не може отразената от земята топлина да я нагрява.

SpaceX официално заяви, че Dishy McFlatface е сертифицирана за работа при температура на околната среда от  -30 до +40 градуса по Целзий.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !