YouTube скрива от потребителите брояча на нехаресванията

Offnews Последна промяна на 11 ноември 2021 в 16:06 308 0

YouTube

От 10-ти ноември тази година YouTube спря да показва на потребителите общия брой нехаресвания под видеата и сега техните броячи са достъпни само за авторите на клиповете. Информацията бе съобщена в официалния блог на онлайн услугата за споделяне на видеа.

YouTube заявиха, че експериментът със скриването брояча на нехаресванията при отделни потребители, който бе проведен тази пролет, е донесъл положителни отзиви. Този експеримент бе стартиран в отговор на оплакванията от страна на авторите на клипове за целенасочени атаки, в рамките в които едно или друго видео масово започва да получава нехаресвания. YouTube са решили по този начин да намалят социалния натиск и свързаното с него негативно въздействие върху моралното благополучие.

https://youtu.be/kxOuG8jMIgI

Експериментът със скриването на дизлайковете показа, че бутонът "Не ми харесва" почти не оказва влияние върху броя на гледанията. Само че потребителите много по-рядко започват да отбелязват с нехаресване различните клипове. Едновременно с това рязко намалява броят на целенасочените атаки.

В същото време YouTube специално подчертават, че самият бутон няма да изчезне и ще остане. Потребителите могат както преди да отбелязват нехаресванията, но няма да виждат броячите, а използваните от YouTube алгоритми ще отчитат техните показания при съставянето на различните препоръки.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !