X добавя опция за писане на още по-дълги публикации за абонатите с Premium+

Павлин Луканов Последна промяна на 10 март 2024 в 17:32 243 0

Articles

Снимка X

Функцията се казва Articles

Социалната мрежа X (бившата Twitter) от доста време предлага опция за платен абонамент, с който компанията монетизизра някои функционалности. Сега вече абонатите на Premium+ плана ще се сдобият с възможност за писане на дълги публикации под формата на статии (Articles). Тази опция ще е от полза за журналисти, създатели на съдържание и всеки, който иска да изяви позицията си отвъд досегашните ограничения.

Новата функционалност добавя базов интерфейс за редактиране на текстово съдържание, който включва опции за форматиране. Сред тях е и такава за създаване на списъци с точки. Статиите могат да са с дължина от малко над 100 000 символа, което е доста над ограничението от 25 000 символа за актуалните премиум абонати, под формата на „дълги публикации“.

Модулът за статии ще е достъпен в страничното поле с опции в уеб версията. Опциите за форматиране включват Bold, Italic и Strikethrough текст. Налична ще е възможност за вграждане на видео и снимки, а след публикуването на статията, тя ще се появява на профила в раздел „Articles“ и в потока с публикации на последователите. Този тип публикации ще се отличават от останалите чрез уникална икона и изглед.

Заслужава си да отбележим, че още по времето на Twitter е започнала разработката на тази функционалност за дълги публикации. През 2022 г. дори имаше демонстрация на функционалността, като тя беше под името Бележки „Notes“. Тогава идеята на платформата беше да се привлекат създателите на информационни бюлетини и други творци към услугата. Миналото лято лично Илон Мъск потвърди, че инструментите все още са в процес на разработка.

Интересно е да споделим и традиционно враждебното настроение на Мъск към традиционните информационни платформи. Той определя X като бъдещето на журналистиката където ще е възможно директно и бързо публикуване на новини. Това обаче води след себе си и много опасности по отношение на дезинформация и фалшиви новини, тъй като няма кой да проверява това.

Premium+ е с цена 36 лв. на месец или 372 лв. за година. Освен новата опция за статии, тук има достъп до доста ексклузивни добавки. Сред тях са премахването на реклами, редакция на публикации, възпроизвеждане на видео на заден фон и изтегляне на клипове. Освен това определени творци могат да получават заплащане, достъп до анализи, индикатор за верификация, криптирани съобщения и др.

Въвеждането на опция за още по-дълги публикации е нов опит за привличане на потребители, които могат да създават интересно съдържание, което от своя страна увеличава ангажираността и на останалите потребители.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !