WhatsApp тества онлайн услуга за криптовалутни транзакции между потребителите

Offnews Последна промяна на 13 декември 2021 в 17:28 626 0

FGHzidMVcAEqPAY

Компанията Meta, известна по-рано като Facebook Inc., започна да тества криптовалутни разплащания в своето приложение WhatsApp. В рамките на започналото бета-тестване месинджърът получи поддръжката на Novi - цифров портфейл, който дава възможност за обмен на стейбълкоините Pax Dollar (USDP), директно обвързани с щатския долар. Новата функция е достъпна както за мобилната операционна система iOS, така и за Android, но засега само за ограничен брой потребители от САЩ.

Интернет-изданието TechCrunch съобщи, че още в началото на миналия месец основателят и генерален директор на Novi Дейвид Маркъс е заявил, че Meta активно ще развива своите нови финансови услуги чрез своята собствена екосистема и по-конкретно чрез Facebook, Instagram и WhatsApp. Първият участник в тази пилотна програма е месинджърът на компанията. Излезлият наскоро най-нов ъпдейт за WhatsApp е добавил интеграцията на криптовалутния портфейл. За използването на Novi на потребителите не се налага инсталирането на какъвто и да било друг допълнителен софтуер или регистриране на външни платформи.

Принципът на работа на Novi не е сложен. Прехвърлянето на финансови средства от един потребител към друг отнема точно толкова време, колкото и изпращане на текстово съобщение или изображение. Участниците в програмата за бета тестване трябва само да кликнат върху иконката с форма на кламер, да изберат появилата се опция  за заплащане, да въведат необходимата сума, след което е необходимо преводът да бъде потвърден.

Засега няма такси и комисионни, като прехвърлянето към фиатни пари и обратното е съвсем лесно.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !