Виталик Бутерин преведе 1500 ETH в помощ на Украйна

Offnews Последна промяна на 07 април 2022 в 18:05 532 0

Ethereum-creator-Vitalik-Buterin-donates-1140x428

Един от съоснователите на криптовалутата Ethereum и най-младият криптовалутен милиардер Виталик Бутерин направи дарение от малко над 4,8 милиона щ. долара във вид на ETH койни в помощ на Украйна.

Бутерин е разделил тези 1500 цифрови монети Ethereum на две равни части. Едната част е преведена на сметката на международния благотворителен фонд Unchain Ukraine, който оказва помощ на украинците, пострадали от Руската агресия, а другата сума е изпратена на криптовалутния фонд на Украйна, създаден от украинската криптовалутна борса KUNA за поддръжка на украинската армия и за осъществяване на различни кибератаки.

https://twitter.com/Unchainfund/status/1511748918517899267

Преди няколко дни Бутерин открито осъди руската инвазия в Украйна, а в интервю за Time през месец март тази година отбеляза, че войната е напомнила на криптовалутната общност за основната цел на цифровите активи - да носят реални ползи на хората.

От началото на руската инвазия в Украйна криптовалутите станаха мощен инструмент за привличане на допълнително финансиране, което се използва за поддръжка на въоръжените сили на Украйна. Към 22 март специалният криптовалутен фонд на Украйна събра над 60 милиона щ. долара за украинската армия. Всички официални криптовалутни портфейли на Министерството на цифровата трансформация на Украйна са събрани в специално създадения за това сайт Aid For Ukraine.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !