Вече може да разделяте сметката си с приятели във Facebook Messenger

Offnews Последна промяна на 10 февруари 2022 в 10:48 3262 0

facebook pay

Разделянето на сметката в ресторанта или разходите по групово пътуване може да бъде трудно и отнемащо време занимание. С новата си функция за разделени плащания във Facebook Messenger Meta се опитва да улесни този процес.

Опцията е подходяща за случаи, в които цената на нещо се разделя между двама или повече потребители. Например, разделяне на разходите по покупката на нова микровълнова фурна между трима съквартиранти, на подаръка за рожден ден на баба между всички братя и сестри и др.

Как функционира?

Използването на Facebook Payments в Messenger всъщност е много лесно и интуитивно. За новите потребители на фукнцията, платформата ще поиска данни за плащане (дебитна карта, кредитна карта или Paypal). След като всички възможни начини за онлайн плащане бъдат въведени в груповия чат на Messenger, се избира името на групата и след това функцията „Разделени плащания“.

Оттам може да изберете дали искате да разделите плащанията с всички в групата или да изключи определени хора. След това се въвежда общата сума на сметката или плащането. Функцията автоматично разделя разходите по равно между броя хора, които са избрани.

Като се има предвид, че много хора вече използват Messenger за комуникации в група, нововъведението в приложението за съобщения може и да натрупа много привърженици.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !