В Украйна простигна втората партида терминали за сателитния интернет Starlink

Offnews Последна промяна на 10 март 2022 в 17:56 725 0

Starlink

Украйна получи от космическата компания SpaceX на Илън Мъск втората партида с наземни терминали за сателитния интернет Starlink. Снимките са оборудване бяха публикувани в социалните мрежи на 9 март вечерта от министъра на цифровата трансформация на Украйна Михаил Фьодоров.

Министърът благодари на Илън Мъск за поддръжката на Украйна, която продължава да се защитава от окупационните руски войски. В отговор на това генералният директор на SpaceX каза просто "моля". Илън Мъск допълни, че в тази партида са добавени специални адаптери, които осигуряват по-разнообразно захранване за терминалите и техните сателитни чинии. Те могат да бъдат захранвани от гнездото за запалките в автомобилите, от слънчеви панели, както и с помощта на всякакви генератори на електрическа енергия, които масово се използват в регионите, където има повреди в електропреносните мрежи.

Не се съобщава колко терминала има във втората партида, но се очакваше Украйна да получа до 5000 броя пълни комплекти със съответните основен модул, сателитни чинии, допълнителни аксесоари и други.

Първата партида пристигна в Украйна на 26-ти февруари, когато веднага бе осъществена връзка със сателитите на Starlink. Илън Мъск леко промени конфигурацията на тези изкуствени спътници и сега те осигуряват стабилна широколентова интернет връзка за цялата територия на Украйна.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !