В САЩ скоростта на сателитния интернет Starlink достигна 301 Mb/s

Offnews Последна промяна на 22 май 2022 в 17:11 1086 0

STARLINK-WISCONSIN-MAY-2022

Американски потребител от Уисконсин съобщи във форума-социална мрежа Reddit какви са резултатите от тестовете на работата на сателитния интернет Starlink, което е осъществено с помощта на инструмента Ookla Speedtest. Скоростта на изтегляне на данни от Глобалната мрежа е достигнала 301 Mb/s, което е значително повече в сравнение със средната скорост на Starlink в САЩ (105 Mb/s за четвъртото тримесечие на 2021-ва година).

Този резултат не е рекорд за цялата Starlink мрежа. Миналата година в Германия бе фиксирана скорост от 560 Mb/s, но това е рекорд за САЩ. Важното е, че резултатът бе фиксиран в селска местност на щата Уисконсин и по принцип Илън Мъск създаде Starlink за да осигури бърз широколентова интернет връзка за жителите на отдалечените региони и ъгълчета на Земята.

Същият потребител отбелязва, че въпреки високата скорост за изтегляне на информацията, скоростта на качване е останала на практика същата - само 20,5 Mb/s. Той обръща внимание и доста високата латентност от 72 ms. Но с извеждането в орбита на нови Starlink сателити, а SpaceX прави това със страхотно бързи темпове, скоростта на сателитната мрежа бързо расте, а латентността намалява. Да напомним, че в края на миналата година Илън Мъск заяви, че до края на 2022 година Starlink ще обхване цялата Земя, а след това скоростта на обмен на информация ще продължи да расте.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !