В Microsoft Edge ще бъде интегрирана VPN услуга

Offnews Последна промяна на 30 април 2022 в 11:09 530 0

Microsoft тества нова функция за интегрирана VPN услуга в своя браузър Edge. В уеб страницата за поддръжка на софтуерния гигант се описва бъдещата функция Microsoft Edge Secure Network, която осигурява надеждно криптиране на данните и защита от онлайн проследяване. Работата на новата функционалност се осигурява от популярната онлайн услуга Cloudflare.

Microsoft Edge Secure Network работи подобно на услугата Cloudflare 1.1.1.1, като на практика това е прокси или VPN, криптиращ данните на браузъра, като по този начин ги защитава от очите на външните хора, включително и от интернет провайдърите. Освен това тази нова функция прави невидимо местоположението на потребителя, което му дава възможност да посещава и използва сайтове, блокирани в неговата страна.

За да може да се използва Microsoft Edge Secure Network е необходим акаунт на Microsoft, понеже браузърът следи количеството данни, прехвърляни с помощта на новата функционалност. Потребителите с Microsoft акаунт получават безплатно само 1 GB VPN данни. По принцип повечето VPN онлайн услуги не са безплатни и този лимит изглежда напълно логичен.

Да напомним, че самата компания Cloudflare не съхранява каквито и да било персонални данни за своите потребители, а информацията от VPN сесиите, свързани с браузъра Edge, се изтриват на всеки 25 часа. Допълнително, информацията за количеството използвани данни се премахва на всеки 30 дни.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !