Twitter най-после добави възможност за редактиране на туитове

Стефан Николов Последна промяна на 04 октомври 2022 в 12:50 609 0

Twitter Edit Button

Снимка Twitter

Twitter Edit Button

Социалната мрежа Twitter добави дългоочакваната възможност за редактиране на туитовете. Засега обаче, тя е налична само за абонатите на платената версия на Twitter – Blue в Канада, Австралия и Нова Зеландия. Компанията добавя, че редактирането на текстовете става с помощта на нов бутон, който съвсем скоро ще стане достъпен и за абонатите на Twitter Blue от САЩ, но не бе обявена точната дата.

Абонатите на Twitter Blue в тези три страни вече могат да редактират своите туитове в рамките на 30 минути след публикуването на съответния туит. Има из друго ограничение - потребителите могат да редактират само пет пъти своите туитове по време на първия половин час. Явно идеята за въвеждането на тези ограничения е да се попречи на хората да злоупотребяват с тази нова функционалност чрез драстични промени в текста, като в същото време тези 30 минути са напълно достатъчни за коригиране на допуснатите правописни грешки и за добавянето на хаштагове.

И още, след като бъде направена редакция на туит, до него ще се показва времеви маркер, по който може да се разбере кога точно е направена корекцията на текста. Хората, които четат туита, могат да кликнат върху маркера и да видят хронологията на редакцията на съответния туит. При превъртане на емисията тези маркери се показват във вид на малка иконка с изображение на молив, която показва, че туитът е бил променен.

Да напомним, че в началото на месец септември Twitter заяви пред интернет изданието TechCrunch, че ще наблюдава по какъв начин потребителите използват бутона за редакция на текста, ще направи съответните анализи и ще уточни колко минути да бъде голяма времевата рамка и какъв да бъде броят на корекциите през това време. Още тогава социалната мрежа каза, че тази нова функционалност в началото ще бъде въведена само потребителите, които плащат абонамент, за да може да получи колкото се може повече и по-качествена обратна връзка. По този начин ще събере необходимата информация за фината настройка възможностите на бутона за редактиране на туитовете. Възможността за редактиране е навярно най-желаната и най-търсената функция в социалната мрежа Twitter и не е изненадващо, че компанията е решила първоначално да я тества с по-ограничена група от потребители, преди тя да стане достъпна за всички. По този начин Twitter ще може да наблюдава дали потребителите не злоупотребяват с тази функционалност и ако е необходимо, да вземе допълнителни мерки или да промени времевата рамка и броя на корекциите през това време.

"С редактирането на туитовете се надяваме да направим общуването в нашата социална мрежа много по-лесно и по-достъпно, давайки на хората повече избор и по-голям контрол върху начина, по който се изразяват" - се казва в официалния блог на компанията.

Бутонът за редактиране се появи месец след като Twitter официално обяви, че ще въведе тази функционалност. През това време компанията тества нейните възможност в собствените си акаунти и по този начин показа на потребителите как изглеждат редактираните туитове.

Засега Twitter Blue е наличен само в Австралия, Канада, Нова Зеландия и Съединените щати. Социалната мрежа все още не съобщава кога възнамерява да предложи този абонаментен план и в други страни. Не е известно и кога бутонът за редактиране ще стане достъпен за всички потребители.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !