Тим Бърнърс-Лий пуска оригиналния код на World Wide Web като NFT

Offnews Последна промяна на 16 юни 2021 в 11:01 4794 0

www

Създателят на интернет Тим Бърнърс-Лий обяви, че планира да продаде на търг оригиналния изходен код на World Wide Web като „незаменяем токен“ NFT. Търгът ще включва почти 10 000 реда код (включително HTML, HTTP и URI), оригинални обяснителни уеб страници, визуализация на кода и др.

Наддаването ще започне на 23 юни в 14:00 часа с начална цена от 1000 щ. долара и ще приключи на 30 юни. Средствата, събрани по време на аукциона, ще бъдат изхарчени за благотворителност.

За незапознатите - NFT идва от Non-Fungible Token и в превод означава непроменяема монета. Този феномен набира все по-голяма популярност в света на криптовалутите и по същество се свързва с идеята за цифров сертификат за автентичност.

Teзи тoĸeни тpaнcфopмиpaт дигитaлнитe твopби нa изĸycтвoтo и дpyги ĸoлeĸциoнepcĸи apтиĸyли в eдинcтвeни пo poдa cи aĸтиви, ĸoитo мoгaт дa ce тъpгyвaт в блoĸчeйн cиcтeмaтa. В NFT може да се превърне всяка форма на дигитално изкуство – от музика и картини до текстове и журналистически рубрики в медийно издание.

Известен като бащата на интернет, Тим Бърнърс-Лий създаде WWW през 1989 година. Изобретението му е считано за едно от най-значимите, откакто печатната машина се появява в Европа през 15 век.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !