TikTok изпревари Facebook и страна най-изтегляното приложение в света

Offnews Последна промяна на 09 август 2021 в 15:00 7760 0

TikTok

Аналитичната компания Nikkei публикува отчет, според който мобилното приложение TikTok официално е изпреварило Facebook, Instagram, WhatsApp както и редица други социални платформи и месинджъри и вече е най-изтегляното приложение в целия свят. Досега лидер бе приложението за социалната мрежа Facebook и това не е за учудване, понеже Facebook е най-популярната социална мрежа с аудитория, която превишава един милиард потребители. TikTok се оказа черната котка за платформите на Марк Зукърбърг, като популярността на това приложение нарасна изключително бързо благодарение настроенията на поколението Z.

В отчета се казва още, че съществен импулс в популярността на TikTok е дала пандемията от новия коронавирус, благодарение на която към TikTok се е  присъединил огромен брой потребители. Освен това, редица публично известни личности и хора от света на изкуството започнаха да използват тази платформа в своята професионална дейност.

Интересно е, че никой не вярваше, че TikTok може да постигне подобен резултат, особено след като бившият президент на САЩ Доналд Тръмп възнамеряваше да забрани това приложение заради заплаха за националната сигурност на страната. Сегашният президент Джо Байдън подписа разпоредба за отмяната на всички забрани на TikTok. Любопитно е, че и досега никой не е открил каквито и да било особени проблеми с информационната безопасност на TikTok. Нещо, което за Facebook в никакъв случай не може да се каже.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !