Тийнейджър ще лежи три години в затвора заради измама с биткойни в Twitter

Offnews Последна промяна на 17 март 2021 в 10:05 5720 0

bitcoin

Тийнейджърът Иван Кларк от Флорида се призна за виновен по 30 обвинения на местните власти. Той е сочен за мозъка на хакерска група, извършвала измами с биткойни в Twitter.

Като част от постигнатото с властите споразумение, младежът се е съгласил да изтърпи тригодишна присъда в затвор за непълнолетни. За подобно престъпление възрастен би получил присъда от минимум десет години затвор.

Кларк е арестуван през лятото на миналата година, когато все още е на 17 години. Заедно с други двама младежи, той е обвинен в извършване на хакерска атака в Twitter, която компроментира множество акаунти в социалната мрежа, включително и такива на високопоставени личности като Барак Обама, Джо Байдън, Илон Мъск, Бил Гейтс, Кание Уест, Джеф Безос и др.

Хакерите са успели да съберат 117 хил. щ. долара в биткойни, обещавайки да удвоят всеки биткойн, изпраен до определен електронен портфейл. Те са пробили сигурността на Twitter, използвайки социално инженерство.

След като е арестуван, Кларк е върнал всички биткойни, с които разполага и се е съгласил да не използва компютър без разрешение от органите на реда. Ако наруши това условие на споразумението, той може да прекара до десет години в затвор за възрастни.

 

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !