Threads разработва дългоочакваната функция “Тенденции” в опит да се конкурира с X

Мария Иванова Последна промяна на 12 октомври 2023 в 18:17 383 0

Threads

Снимка Unsplash

Threads разработва дългоочакваната функция “Тенденции” в опит да се конкурира с X

В опит да се конкурира със социалната мрежа X (позната доскоро Twitter), новото приложение на Instagram - Threads се подготвя да пусне дългоочакваната от потребителите функция “Тенденции”.

Това стана известно, след като потребител на Threads откри актуализацията в скрийншот, случайно публикуван от служител на приложението. Изображението разкрива водещите тенденции, като новият албум на Дрейк, който е на първо място, както и други актуални теми. Сред тях са Седмицата на латино музиката на Billboard, премиерата на втория сезон на Локи от Disney+ и други.

За разлика от X, основният списък с тенденции на Threads не е придружен от допълнителни списъци с тенденции по теми, като новини, спорт и развлечения и др. Въпреки това изглежда, че приложението на Instagram, се стреми да се възползва от постоянните промени и сътресения в мрежата за микроблогове, собственост на Илон Мъск, за да привлече повече потребители. Други компании също се опитват да се конкурират с X. Сред тях са приложението Bluesky, подкрепено от създателя на Twitter Джак Дорси, стартъпи като Pebble, Spill и др.

Припомняме, че след като стартира на 5 юли, Threads по-бързо от всяко друго приложение достигна 100 милиона потребители. Постепенно обаче интересът към него започна да намалява. Като реакция на този спад екипът на платформата въведе нови функции, сред които хронология, уеб приложение, лесно превключване между профили, преглед на харесани публикации, както и възможност за търсене.

Добавянето на "Тенденции" е поредното усилие в тази посока. Макар че не е ясно дали това ще убеди потребителите да изоставят X, тъй като други дългоочаквани функции като Търсене и така желаното пускане на уеб приложението не успяха да го направят.

Досега Threads подхождаше предпазливо към новините и тенденциите, блокирайки термини като "covid" и "long covid", "vaccination" и други думи от функцията си за търсене. А в неотдавнашно интервю за The Verge главният изпълнителен директор на Meta Марк Зукърбърг обясни, че иска Threads да бъде "по-позитивно, приятелско място за дискусии" в сравнение с X, която според него "много силно индексира именно негативното и критичното".

Стремежът към "само добро настроение" обаче не е най-добрият начин да се превърне Threads в конкурент на X, тъй като новините обикновено увеличават реакциите и коментарите на потребителите.

Според данни от Similarweb, използването на приложението Threads за Android значително намалява през първия месец - от 49,2 милиона на 7 юли до 10,3 милиона. Допълнителни данни от август 2023 г., предоставени от data.ai показват, че Threads вече има общо 135 млн. активни месечни потребители в световен мащаб. Това е значително по-малко в сравнение с 666 милиона активни потребители на X, според собствените данни на социалната мрежа.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !