Цената на криптовалутата Ethereum за първи път в историята прехвърли 2500 щатски долара

Offnews Последна промяна на 16 април 2021 в 15:55 5819 0

ethereum

Курсът на криптовалутата Ethereum, която е втората по популярност цифров валута след Bitcoin, по време на търговете от 16 април за първи път в историята прехвърли психологическата бариера от 2500 щ. долара.

По време на търговете бе фиксиран максимум в размер на 2547,94 за 1 ETH. При тези условия голяма част от инвеститорите решиха да продават и бе извършена корекция, след която курсът на Ethereum рязко спадна до 2400 щ. долара. След това цената на Ethereum се стабилизира на около 2500 щ. долара.

През изминалата една година цената на Ethereum нарасна над 20 пъти. Според аналитичния уеб портал Coinmarketcap.com, който извършва непрекъснат мониторинг на всички основни криптовалути, общата пазарна капитализация на всички цифрови валути вече достига 2 189 трилиона щ. долара. От тази сума делът на Ethereum е в размер на 276 милиарда щ. долара.

За разлика от водещата криптовалута Bitcoin, за добива на Ethereum масово се използват игровите графични карти, което създаде огромен дефицит и в магазините геймърски видеокарти почти няма, а ако има, то те се продават на твърде високи цени. Това не се харесва на геймърите, но от друга страна е добре за производителите. Така например, в прогнозната част на своя тримесечен финансов отчет Nvidia тройно увеличи очаквания приход от продажбите на видеокарти за добив на криптовалути.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !