Цената на Dogecoin скочи с 26% след като стана ясно, че Илън Мъск купува Twitter

Offnews Последна промяна на 26 април 2022 в 11:06 761 0

Dogecoin Jumps 26% After Musk Buys Twitter

Цената на алтернативната криптовалута Dogecoin, голям фен на която е Илън Мъск, скочи с малко над 26% наведнъж след като Twitter прие предложението на най-богатия човек на планетата да закупи тази социална мрежа. След тази новина курсовете и на другите криптовалути започнаха да се покачват.

Цената на Dogecoin започна да расте в понеделник, 25-ти април, след като стана ясно, че Twitter се е съгласил да продаде всички акции на компанията, на Илън Мъск. Криптовалутата meme поскъпна с почти 27% след като бе обявено, че бордът на директорите на Twitter и генералният директор на SpaceX и Tesla са се споразумели за продажбата на социалната мрежа.

Уеб порталът Coindesk, който извършва непрекъснат мониторинг на всички по-известни криптовалути съобщи, че по време на пика една цифрова монета DOGE се е търгувала при цена 0,17 щ. долара. Да напомним, че Dogecoin бе създаден през 2013-та година просто като шега - нейният символ е meme с образа на породата кучета Шиба Ину. Тази криптовалута стана много популярна през 2021-ва година, когато Илън Мъск започна да я поддържа със своите туитове. През месец май миналата година именно тези туитове качиха курса на Dogecoin и 1 DOGE започна да се търгува при цена 0,67 щ. долара. Историческият максимум на тази цифрова монета е 0,74 щ. долара.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !