Цената на биткойна падна под 38 хиляди американски долара

Offnews Последна промяна на 21 януари 2022 в 15:58 641 0

btc

Фиксиран бе сериозен срив на криптовалутния пазар. Някои финансови анализатори са на мнение, че причината за това е забраняването на добива и използването на цифрови активи на територията на Руската Федерация.

Тази идея бе предложена от централната банка на Русия, която забеляза, че веднага след забраната на криптовалутите на територията на РФ голям брой инвеститори са изтеглили от криптовалутната борса Binance цифрови активи за над 80 милиона щ. долара. Падна курсът на всички ключове криптовалути, без стейбълкойните.

Днес цената на водещата криптовалута падна под 38 хиляди американски щ. долара и за кратко време достигна ниво от 37 757 щ. долара.

В късния следобед биткойнът се търгува при цена 38 430 щ. долара, като спадът на курса през изтеклите 24 часа е в размер на 5,45%. Толкова ниско ниво не е имало от средата на лятото на милата година.

Цената на Ethereum слезе под 2900 щ. долара, като на това ниво тази криптовалута се търгуваше в края на третото тримесечие на миналата година. Курсът на BNB слезе до 425 щ. долара и по този начин тази криптовалута слезе от трето на четвърто място в рейтинга на цифровите валути, подредени според тяхната пазарна капитализация. През изтеклото денонощие Solana и Cardano поевтиняха съответно с 9% и 10%.

Целият пазар на криптовалути през изтеклите 24 часа се сви със 7,45% и сега неговата сумарна капитализация възлиза на около 1 830 000 000 щ. долара.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !