Цената на биткойна отново нарасна и големите инвеститори се активизираха

Offnews Последна промяна на 07 март 2021 в 10:27 6342 0

Курсът на биткойна постепенно възстановява своите предишни нива, което става на фона на по-широкото използване на рискови активи. Това се случва най-вече заради съобщението на Министерството на труда на САЩ, че миналия месец в страната са разкрити повече работни места от очакваното. Може би COVID-19 пандемията си отива. Другата основна причина за ръста на цената на водещата криптовалута е че получи поддръжката на големите инвеститори.

Този петък цената на 1 BTC спадна с 3,4% до 48 150 щ. долара. Индексът Bloomberg Galaxy Crypto Index който включва биткойна и другите четири водещи криптовалути, падна с малко над 4,7%.

Що се отнася до големите инвеститори, MicroStrategy съобщи за закупени още 205 BTC  при средна цена 48 888 щ. долара. По този начин компанията вече притежава 91 064 биткойна с обща сума над 4 милиарда щ. долара.

Днес преди обед 1 BTC се търгува при цена 50 451 щ. долара при ръст на курса 3,17% за изтеклите 24 часа.

Милиардерът Майк Новограц от Galaxy Digital Holdings Ltd. е оптимист по отношение на първата криптовалута и прогнозира, че до края на тази година цената на 1 BTC ще прехвърли 100 000 щ. долара. Той заяви в интервю за Bloomberg, че биткойнът и някои други криптовалути вече са "клас активи" и "банките отчаяно се опитват да се намесят в така създалата се ситуация".

Мненията на експертите и аналитиците са разделени. Някои от тях считат, че биткойнът е в състояние да хеджира риска от инфлация, от обезценяването на фиатните пари и дори златото и според тях той трябва да заеме значителен дял в институционалните портфейли и да диверсифицира капитала. Други считат, че биткойнът е обикновен финансов балон, който скоро ще гръмне.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !