СуперХостинг.БГ отчита ръст в търсенето на SaaS услуги за изработка на сайтове

По повод рождения си ден компанията подарява на българските потребители безплатен домейн в зоната .online

OFFNews.bg Последна промяна на 21 октомври 2022 в 21:29 657 0

Изработка на сайт

Снимка Unsplash

Изработка на сайт

Ръст в броя на активните българските сайтове, създадени със SaaS платформи, отчита най-голямата хостинг компания у нас СуперХостинг.БГ. Нейните данни показват 23% ръст на активните сайтове, изработени с помощта на SaaS платформата Сайт билдър към 1.07.2022 г., спрямо 1.07.2021 година. По ниши сред клиентите, използващи тази система, най-силно онлайн присъствие има секторът на производството (9.6%), следван от търговията (8.9%), архитектурата и интериорния дизайн (7.3%), медицина (4.5%), арт и занаяти (4.3%) и организация на свободното време (4.1 процента). За същия период се наблюдава и нарастване от 17% на активните онлайн магазини, създадени чрез друга популярна SaaS система – Shopiko.

Инструментите от типа SaaS (Software as a Service) позволяват на всеки да се сдобие с пълноценен уебсайт, заплащайки за него малък месечен абонамент, вместо сериозен бюджет за изработка и дизайн. Този тип платформи включват всичко - от домейна и хостинга, през създаването на самия сайт, до оптимизацията за търсачки, множество интеграции и поддръжката. Това ги прави особено подходящи за малки фирми и стартиращи предприемачи, които имат нужда от уебсайт, но не разполагат с достатъчен бюджет за него. Увеличеният интерес към такива платформи показва нарастналото значение на онлайн присъствието за всеки бизнес, което се наложи като още по-важен фактор по време на пандемията.

Повишено внимание към сигурността и експертната поддръжка

Стабилен ръст от 12% на активните SSL сертификати, отчитат още от българската хостинг компания. Тенденцията показва, че все повече собственици на уеб сайтове у нас обръщат внимание на тяхната сигурност, която има важно значение както за онлайн търсачките, така и за потребителите.

С 22% пък са се повишили активните управляеми виртуални сървъри (т.нар. managed VPS) за посочения период. Това от своя страна е показателно за нагласите сред големите бизнеси и онлайн магазини у нас, за които става все по-важно да бъдат независими, да имат по-стабилна защита на инфраструктурата, както и приоритетна поддръжка. Услугата се използва и от много адвокати, юристи, медии и университети – професии и институции, за които повишената сигурност и приоритетна поддръжка също са от особена важност.

Данните обхващат единствено клиентите на СуперХостинг.БГ, но компанията е най-голямата в този сегмент в България и поради това изнесените статистики имат представителен за пазара характер.

Безплатни домейни в зоната .online

По повод 17-я си рожден ден, който е този месец, СуперХостинг.БГ стартира кампания за подаряване на .online домейни. С нея дружеството цели да стимулира колкото се може повече свои клиенти да започнат ново начинание или да надградят своя уеб проект. Според условията на промоцията, право на един безплатен .online домейн имат всички нови клиенти на хостинг компанията с промокод 100%ONLINE в поръчка към всеки нов хостинг план. Настоящите клиенти могат да се възползват от промоцията, като се запознаят със специалните условия в своя клиентски профил. Кампанията ще продължи до края на месеца.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !