Spotify се готви да въведе по-скъп абонамент за достъп до музика с високо качество

Павлин Луканов Последна промяна на 13 юни 2024 в 16:36 621 0

Spotify се готви да въведе по-скъп абонамент за достъп до музика с високо качество

Снимка Spotify

Spotify се готви да въведе по-скъп абонамент за достъп до музика с високо качество

Spotify безспорно е най-популярната услуга за стрийминг на музика, като платформата постоянно добавя нови функционалности. На фона на това обаче, едно нещо, чиято липса е забележима. Става дума за възможност за възпроизвеждане на висококачествено (HiFi) съдържание. Подобна добавка разбира се е необходима, имайки предвид колко качествени слушалки има на пазара.

Сега благодарение на Bloomberg научаваме, че Spotify планира въвеждането на нов и по-скъп абонаментен план, именно с тази добавка, който ще бъде пуснат по-късно през годината. Потребителите ще трябва да заплащат допълнително по 5 долара (около 9 лв.) месечно, за да се възползват от него. Планът ще включва по-високо качество, както и нови инструменти за създаване на плейлисти и управление на библиотеките с музика.

Spotify ще позиционира новата опция като добавка за съществуващите потребители. Това означава, че само тези, които искат достъп до подобренията ще преминат към новия план с допълнителна такса. Настоящите абонати могат да продължат да използват услугата, като обикновено. Добавеният абонамент ще зависи от типа абонамент, като средно ще е около 40% от стойността. Преди време се появи информация, която сочи, че новата добавка е с вътрешно име Supremium.

Сред новостите, до които ще имат достъп абонатите е HiFi (high-fidelity) звук, което от компанията обявиха още в началото на 2021 г., но така и не въведоха. Разбира се подобна възможност предлагат основните конкуренти на платформата, Amazon Music и Apple Music, и то като част от стандартните си планове.

В момента Spotify има три абонаментни плана, а именно Individual, който както подсказва името е за един потребител, с цена 9.99 лв. на месец, Duo (за двама потребители) при 13.49 лв. на месец, и Family (до 6 потребители) за 16.49 лв. на месец. Потребителите с Premium получават възможност да слушат индивидуални песни, премахната е рекламата и има и други добавки.

Абонатите с потенциалната нова платена добавка ще получат възможност мигновено да генерират персонализирани плейлисти за определени дейности, дати и времена на годината. Плейлистите ще се адаптират към всеки потребител на база на поведението му и в последствие ще могат да се генерират без запитване.

Supremium, ако се запази името, ще е полезна добавка за потребителите, които искат да се насладят на по-високо качество на музиката и разполагат със съответното оборудване. За съжаление компанията няма да предприеме подхода използван от конкурентите за включен достъп до тази новост в стандартните планове.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !