Spotify изцяло прекрати дейността си в Русия

Offnews Последна промяна на 26 март 2022 в 09:22 559 0

Spotify-pulls-out-of-Russia

Най-голямата онлайн услуга за стриймване на музика Spotify официално съобщи, че напълно спира дейността си на територията на Русия. Това означава, че руските потребители навярно още в края на тази седмица вече няма да имат достъп до каталозите на тази популярна музикална услуга.

Преди няколко дни Spotify спря продажбите на абонамента Premium за руснаците поради наложените санкции от страна на разплащателните финансови системи Visa и MasterCard заради руската инвазия на територията на Украйна. Сега компанията е взела решение изцяло да се отдръпне от руския пазар, като обясни това свое решение с наскоро приетите от руските власти нови закони, които ограничават достъпа до информацията и криминализират някои видове новини.

"Spotify и досега е на мнение, че е изключително важно да бъде осигурена работата на нашата услуга в Русия с цел да бъде осигурен достъпът до независими новини и истинска информация от надеждни източници. За съжаление, наскоро приетите в Русия законодателни промени още повече ограничават достъпа до информацията, буквално ликвидират свободата на изразяване на мнения и криминализират определени видове новини, като по този начин специалистите на Spotify вече са под съвсем реална заплаха" - се казва в официалното изявление на Spotify.

Очевидно е, че става дума за приетият наскоро в Русия нов закон за фалшивите новини, който предвижда дори и затвор за разпространяването на нежелателна информация и за действието на руските военни.

 

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !