Според JPMorgan биткойнът е надценен с 12%

Offnews Последна промяна на 09 февруари 2022 в 17:36 491 0

JPMorgan

Екип аналитици на JPMorgan Chase, ръководен от Николаус Панигирцоглоу (Nikolaos Panigirtzoglou) пресметна обявената от тях справедлива цена на биткойна. Изчисленията са направени на база волатилността на водещата криптовалута спрямо златото. Според аналитиците, биткойнът е надценен с 12%.

Като се има предвид, че волатилността на биткойна четворно превишава същия показател при златото, реалната цена на първата криптовалута според JPMorgan е 38 хиляди щ. долара. Според този метод, ако пиковете в покачването курса на биткойна нараснат тройно, то неговата действителна цена ще се качи до 50 хиляди щ. долара. "Нестабилността на този цифров актив е един от неговите главни проблеми, считат аналитиците. Най-важният проблем за разпространяването на биткойна и неговото по-нататъшно развитие е неговата нестабилност и волатилност, както и циклите на големи пикове и спадове, заради които различните институции не желаят да го приемат".

Според Панигирцоглоу, реалната цена на биткойна ще се изравни с тази на златото, едва когато неговата пазарна цена достигне 150 хиляди щ. долара. Интересно е, че миналата година този показател бе 146 хиляди щ. долара.

Аналитиците отбелязаха, че сривът на цената на основната криптовалута през месец януари тази година е била по-слаба в сравнение с месец май миналата година, когато цената на биткойна падна два пъти. Това също се отразява на техните пресмятания.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !