SpaceX започна да тества сателитния интернет Starlink и в самолетите

Offnews Последна промяна на 01 декември 2021 в 17:44 626 0

SpaceX’s Starlink Is Testing Internet Service for Aircraft

SpaceX започна тестовете на терминалите за своя глобален сателитен интернет Starlink и в самолетите на няколко авиокомпании партньори. Космическата компания на Илън Мъск възнамерява да осигури на гигантските лайнери качествена широколентова интернет връзка.

SpaceX вече започна преговорите с няколко авиокомпании за предоставяне на широколентов интернет на пътниците по време на полетите. Ако тези преговори приключват успешно, космическата компания на Илън Мъск ще стане директен конкурент на Viasat, Intelsat, Telesat и другите провайдъри, предоставящи подобни услуги.

Starlink произвежда по шест сателита на ден в своя завод близо до Сиатъл, като в момента извършва преход към производството на по-съвременните версии на тази космическа техника, като вече са готови сателитите от ново поколение. Очаква се до края на този месец да бъдат публикувани резултатите от тестовете на новата космическа техника.

Официалното име на SpaceX е Space Exploration Technologies Corp., като компанията постепенно изгражда своето съзвездие от над 30 хиляди сателита, които ще осигуряват качествен високоскоростен интернет във всяка точка на земното кълбо.

Инициативата е изключително амбициозна, но наскоро се появи информация, че SpaceX може да фалира, ако компанията не успее да реши проблемите със серийното производство на ракетните двигатели Raptor, които се използват в новата огромна ракета Starship. Именно тази ракета е необходима за извеждане в орбита на голямото количество сателити от ново поколение за Starlink.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !